Saturday, September 3, 2011

Short-term Wishlists :))

Before end of this year, i wish i can get all my short-term wishlists.ahahaha. Ntah la aku pun tak tahu boleh dapat ke tak sebab kadang-kadang teringin nak pakai and own all my wishlists for my own satisfaction :) nampak sgt kehendak nafsu.HAHA.abaikan ok. Bila ada duit rasa syg plak nak beli short-term wishlists, baik simpan je duit utk long-term wishlists. Dilemma betul. So far alhamdulillah aku dapat tahan dari 'terjebak' beli all those things yang tak penting.


Public Gold or Maybank Saving Gold 

Note : Pelaburan emas nie memang lately aku interest gila.If korang kaji sendiri pun memang ada kelebihan dari korang freeze asset korang dalam bank or waiting dpt dividend annually.memang tak berbaloi and kurang menguntungkan. Semalam aku ngan pakcik aku dah differentiate antara Public and Maybank mana lagi bagus,  bagi orang yg baru berjinak-jinak ngan emas better Maybank Saving Gold sebab kita boleh beli emas serendah 1 gram bila-bila masa and jual pun bila-bila masa. Cuma kat saving tu mesti minimum ada 1 gram. One more important thing tentang Maybank Saving Gold nie, kita tak pegang emas tu, benda tu on paper. Maybank yg pegang.emas tu. Alhamdulillah aku dah pun beli 1 gram baru-baru ini. Actually ni long term investment aku utk masa hadapan. I'm looking forward for my 1st real asset, definitely condominium :)



  NIKE Lunar Gato
Powered by


Note : tak ada reason yg kukuh aku nak beli benda alah ni sebab kasut futsal Nike Elastico hadiah dari Mcteen still cantik and boleh digunakan. Cuma aku impress masa aku try dekat kedai Al-Ikhsan dulu memang comfortable dgn kaki aku. Tapi tak tau la utk shooting mcmane kan. Still under consideration. 




PUMA Esito Vulc Sala
Powered by


Note : Memang tak disangkal lagi kasut nie memang jadi priority aku utk beli. Serious aku rasa cantik sgt. Aku pun dah try kasut tue kat Puma Times Square last 2 months, memang dah aim. InsyaAllah ada rezeki lebih aku beli. Adik aku dgn Mcteen pun ckp cantik :D



FOSSIL Leather Belt
Powered by 


Note : Firstly aku minat sebab leather. Brand lain pun mmg ada jugak mcm Camel tapi design plak kureng. Kira kalau beli and pakai tue rasa dapat satisfaction la. Btw, leather belt nie best. Problem nak dapat kan belt nie sebab harga belt nie aku rasa tak worth it lagi. Still waiting belt Fossil nie sale.  



PUMA Faas 300
Powered by

Note : Puma Faas ni aku rasa senang sebab dia boleh jadi fleksibel casual and sport. So nak guna utk jogging and santai-santai pun boleh.



NIKE Sandal ACG
Powered by

Note : Aku memang peminat sandal. Nike ACG ni simple and kemas so memang masuk dgn kehendak aku.ahaha. Harga dia boleh tahan. Priority sandal nie rendah sket sebab sandal kat rumah aku boleh digunakan lagi sebab baru lepas gam sandal tue pakai gam kasut. So kalau dah disposed nanti baru aku dapat sandal ACG nie.


Finally, harap-harap wishlists aku dapat diperolehi dgn jayanya.Amin. Still berharap dapat hadiah dari family or maybe Mcteen. Manetau time birthday ke, seronok jugak. AHAHAHA. Tapi Mcteen bukan tau pun aku handle blog secara aktif nie sebab dulu aku pernah cakap aku ada blog tapi memang aku buat utk subjek AIS 630.So kalau dia tau aku ada blog and baca plak entri nie mane tau dapat hadiah dari dia kira bonus.ahaha. Alhamdulillah la kan, kira marketing aku berjaya. Tapi kalau tak dpt terpaksa la kerja keras beli sendiri. Actually aku involved blogging nie after get influence dari kawan-kawan aku utk generate income from this area. Alhamdulillah memang berhasil. Walaupun still sket tapi week by week memang nampak perubahan income.Thanks korang.kalau ada rezeki lebih aku belanja.Doa-doa la aku murah rezeki lagi :)

" Great dreams of great dreamers are always transcended "






2 comments:

  1. Hey Burn! Tell me more bout the investment! Haha aku nak beli jugak! Sounds beneficial much ngee.

    ReplyDelete